Skopleje og tilbehør

Den rigtige skopleje forlænger dit fodtøjs levetid

Dine nye sko bevarer deres flotte ydre længere, hvis du beskytter dem med skopleje både før og imens du har dem i brug. Vi går meget op i skopleje, og vil her give dig en guide til skopleje, så du kan købe det rigtige skoplejeprodukt til netop dine sko. 

Hvis du er i tvivl om materialet på dine sko, kan du besøge en af vores to butikker i Nørresundby og Aalborg, hvor vores personale står klar til at vejlede dig i skopleje.

Skopleje 

Imprægnering

Alle materialer bør beskyttes med en grundig imprægnering inden skoen tages i brug. Sørg for at dække hele skoens overflade med imprægneringen, og giv den hellere tre tynde lag, end ét tykt. Derved ligger du et tæt lag, som beskytter skoen imod snavs og fugt. 

Du bør imprægnere dine lædersko og læderstøvler ofte - især når vejret er vådt! Det vil sige, at du i vinterhalvåret bør behandle disse sko månedligt, for at holde beskyttelsen ved lige og undgå, at læderet sprækker. Husk at rense skoene med en fugtig klud før du imprægnerer dem.

Vi anbefaler Protector 3X3 imprægnering fra Woly. Den kan bruges til alle slags materialer, så du kan bruge den på alle dine sko, både før du tager dem i brug, og når vejret er vådt.

 

Skocreme og læderfedt

Matte lædersko og støvler kan få et pift med skocreme og læderfedt. Ved at smøre skoen med dette plejeprodukt, gør du læderet mere smidigt. En sko med falmet farve kan endda reddes ved at bruge en skocreme med samme farvenuance. Vi anbefaler Woly Shoe Cream, som fåes i 11 forskellige farver.

 

Ruskind og Nubuck

Det er meget vigtigt, at du passer på dine sko i ruskind og nubuck, da snavs og fugt er mere synligt på dette materiale. Sørg derfor for, at du imprægnerer dem inden de tages i brug, og ofte (minimum månedligt) i vinterhalvåret. 

Skocreme og læderfedt kan ødelægge de små hår på overfladen af ruskind og nubuck, og derfor bør du ikke bruge disse produkter. Vi anbefaler at du bruger en imprægnering, som er lavet specielt til ruskind og nubuck, som Woly Suede Velours Liquid. Almindelig spray-imprægnering kan også benyttes.

 

Tilbehør - Indlægssåler mm.

Dine fødders velvære er altafgørende for din mobilitet. Belaster du dine fødder ved at stå eller gå meget, kan der opstå gener, som gør det ubehageligt at træde. Dette kan eksempelvis være hælspore eller ømme led i benene og ryggen. Med stødabsorberende såler kan du skåne dine fødder. Nogle såler kan også give svangstøtte og forfodsstøtte.

Se vores udvalg af indlægssåler her.

Se vores udvalg af Gel såler her.

Døjer du med lugt af fodsved, er der flere muligheder. Hvis lugten har "bidt" sig fast, kan du benytte duftposer eller sko-deodorant til at fjerne lugten. En duftpose kan placeres inde i skoen natten over. 

For at undgå lugt af fodsved og sure tæer i sko anbefaler vi, at du skifter sko dagligt, så dine sko kan nå at tørre. Der skal helst gå 24 timer imellem du bruger det samme par sko, så de er helt tørre, når du bruger dem igen.

 

Se vores fulde udvalg af skopleje og tilbehør her:

Skopleje og tilbehør

Indlægssåler

 

Vi er altid klar til at vejlede dig online, per telefon eller i butikken! 

- Schou Bertelsen Sko